Logga

I vårt arbete som ekonomer...


...kan vi genom redovisningen och kontakter på företagen få kunskap om företagens policy kring hållbarhet. Det gör att vi också har möjlighet att ge råd och tips om hur hållbarhet kan främjas och förbättras.AWE Ekonomi

AWE Ekonomi
Dock skapas en förändring lättast genom att själv göra förbättringar


Genom Världsnaturfonden kan var och en mäta sitt ekologiska fotavtryck och få intressant information om hur ens påverkan är på jorden. Alla kan inte göra allt men alla kan göra något där vi, som individer och företag, har en avgörande påverkan. För att få en bättre insikt i hur stor klimatpåverkan man som individ gör kan ett test göras med hjälp av WWF:s klimatkalkylator.

Vi som håller till på kontor kan göra en mängd saker för miljön

Nedan finns några av de åtgärder som mitt lilla företag och jag som ägare gjort. Åtgärderna kan tjäna som exempel på tips för andra företag.

  • Digitalisera all bokföring ger minskad pappersförbrukning

  • Ekologisk frukt och fikabröd

  • Tjänsteresor med tåg

  • Tjänstebilar som är elbilar

  • El på kontoret som kommer från sol, vind och vatten

  • Investera överskottskassa i fonder och aktier som är hållbara

  • Stödja t ex Naturskyddsföreningen i deras miljöarbete genom att bli stödföretag

Som privatperson har jag som mål att äta vegetariskt under veckodagarna, har investerat i solpaneler samt är anhängare till ”Jag håller mig på jorden”-rörelsen, dvs har inte flugit på ett antal år. Som företagare väljer jag att stödja Naturskyddsföreningen.


I linje med tankarna kring hållbarhet och miljö vill jag gärna prioritera samarbeten med företag som har som affärsidé att erbjuda hållbara tjänster eller produkter men även företag som jobbar aktivt med hållbarhet.

Som företagare väljer jag att stödja Naturskyddsföreningen 2022 och 2023 i deras miljöarbete genom att skänka 1% av omsättningen
AWE Ekonomi

AWE Ekonomi